Kao što su ishrana vegetarijanska prehrana uticaja na ljudsko zdravlje?

“Životinje-moji prijatelji, ali ja ne troše moji dobri prijatelji”, rekao je poznati Pisac Džordž Bernard Šo. To je lozinka, koji ima više mnogi tima jedinstvene radne grupe pristalice mršavljenje vegetarijanska prehrana koja uklanja potrošnja ne samo meso, međutim, takođe mleka, meda, jaja i mlečnih proizvoda. Takav pristup ima mnoge prednosti, ali i nedostataka dovoljno. “Uvek sam mislio da ljudi nisu rođeni da bude predator”, – rekao je.

Albert Ajnštajn, koji se ne ošteti predmete životinjskog porekla, kao i mlečnih proizvoda. Veganske načina života danas postaje sve popularniji, naročito među. Takođe poznat “zver”, to jest, Borac Majk Tajson priznao je u intervjuu sa Oproй Uinfri, što je on odbio od jedenja mesa, mleka, kao i ribe. “Osećam se fantastično! Baš kao što je to bilo neprijatno. Imam visok krvni pritisak i poreklo reumatizam. Naočare zapravo ohladi”, – priznao je bivši šampion u teškim težine.

Samo ono što postoji na ovoj dijeti?

Samo ono što postojiPrešli na vegetarijanstvo bez glutena. “Weganizmem to je sjajno, ali sa ovom glutena malo čak i gore. Dok je u vašem domu, kao i da kuva sami, to nije bitno. Ali ako Vam je potrebno da putuju širom svih krajeva sveta, početak korak. To se dešava, da nemam vremena da traže kafe, vegan, koji ostavlja mi samo voće. Kao i neke voća zbog toga što ne može da živi”,– opisuje u razgovoru sa “Carstva”, ali naglašava ovaj dizajn kuhinje. “Kada sam radio je detaljan pregled, lekar je rekao, da je on jednostavno nije znao šta da radim, ali mi je potrebno da uradite sledeće, jer čak i uslove koji sam koristio da imaju, kao i da u roku od nekoliko godina mi pokušavamo da se oslobodi, iznenada pobegao” ne eksploatujmy životinja. Vegetarijanstvo nije ograničena samo na korišćenje ishrane. To je način života, da je prema podacima organizacije empatije nastoji da do smanjenja realnog angažovanja u radu životinja. U praksi, to ne znači samo odricanje od upotrebe mesa, ribe, živine, jaja, meda, mleka ili mlečnih proizvoda, kao i da ograniči korišćenje kozmetike (posebno se testira na životinjama), koristeći stavke odeće od kože, krzna, vune ili svile, a takođe izbegavati izlete u zoološkim vrtovima, cirkusima ili oceanariach.

Međutim, sa kliničke tačke gledišta, jedan od najvažnijih je metod ishrane strogi vegetarijanci, izbor proizvoda, koji mogu biti samo povrće, voće, pečurke, žitarice proizvodi (hleb, testenine, pirinač, hleb, pahuljice), mahunarke (pasulj, sočivo, grašak, soja, leblebija), orasi, semenke suncokreta, kao i biljnih ulja. Može li takva snaga puna, posebno za muškarce? Naučnici su raznovrsni. Velike doze biljnih proizvoda, svakako, snabdeva organizam potrebnim ugljenim hidratima objekta, vlaknima, vitaminima ili antioksidansima. Kao rezultat toga, da vegetarijanci mnogo manje šanse da pate od gojaznosti, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, a takođe imaju manju opasnost od uspostavljanja raka. Ranije se smatralo da je vegetarijanska ishrana pomaže da se smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti, ali je nedavno kineski naučnici iz fakultet je uključen u konačnu mislio da je usamljenost čoveka, konzumiranje životinjskih proizvoda, izlažu se nedostatak gvožđa, cinka, vitamina B12, kao i polinezasićene masti, a to znači– do stvaranja krvnih ugrušaka, i skleroza arterija, što može dovesti do kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara.

Što se tiče vitamina?

Što se tiče vitaminaOvo obezbeđuje zdrava i uravnotežena ishrana? Ova zabrinutost nema jasan odgovor, jela, pomažu da se spreči višak proteina, koji je kod odraslog čoveka dovodi do poremećaja metabolizma, kao i rast aterosklerotičeskih rane. Povećava opasnost od formiranja kamena u bubregu, kao i razlozi zakisleniя tela, ponekad izaziva visok krvni pritisak, glavobolje, kao i mišića, oštećenja kostiju i osteoporozu (previše životinjskog proteina otežava apsorpciju kalcijuma), kao i poremećaji sna, razdražljivost, kao i da uputi Generalne slaba tačka. U isto vreme, ona zaslužuje imati u vidu da je zdrav životinjski protein je izvor esencijalnih amino kiselina, neophodnih za tipične promet nekoliko procesa u našem organizmu. Pored toga, isključenje iz ishrane meso, riba, mleko, jaja ili mlečnih proizvoda, postoji nedostatak važnih hranljivih materija, posebno vitamina B12, koji se javlja uglavnom u drugi klanični proizvodi, riba, ribe i plodovi mora, sir, kao i jaja.

Njegova uloga je teško preceniti, kao kobalamin je povezan sa proizvodnjom crvenih krvnih zrnaca, utiče na funkcionisanje nervnog sistema, ima veliki raspoloženje, a takođe i duhovne ravnoteže. Kao rezultat toga, vegetarijanci treba da uzimaju vitamin B12 tablet računara. Ne zaboravite vitaminom D i obezbeđuju telo razne druge elemente u tragovima u svojoj ishrani, a takođe se pojavljuju i retko, posebno kalcijum (njegov divan izvor za mleko, kao i mlečnih proizvoda), kao i magnezijuma. Gde da otkrije kalcijum? U sojino mleko, tofu, brokoli, kupus, brukselce, zelena salata, Rimski, beli pasulj, badem, nevermind, susam, kupus, orasi słoneczniku i lešnik. Biljni izvori magnezijuma su: semenke bundeve, pšenice mekinje, badem, heljda, soja, orasi, pistacija i lešnik, ovsena kaša, grašak, spanać i banane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *